Sunday, September 5, 2010

ANWAR RISAU AKAN KEBANGKITAN BLOGGERS MESRA UMNO BN

KEBANGKITAN BLOGGERS MESRA BN DAN UMNO MERISAUKAN DAN MEMENINGKAN ANWAR IBRAHIM KERANA KESAN DARI KEBANGKITAN INI PR KINI DILIHAT TERTEKAN DENGAN ISU ISU YANG DI MAINKAN OLEH BLOGGERS MESRA UMNO DAN BN.

ISU WANITA WANITA DAP MASUK KE RUMAH ALLAH SEBENARNYA SUKAR DI TANGKIS OLEH PR WALAUPUN TERPAKSA MENDAPAT ENDORSEMENT DARI NIK AZIZ NAMUN ISU INI TETAP MEMBERIKAN IPAK YANG NAGATIF KEPADA PR.


HARI INI ANWAR IBRAHIM NAIK BERANG APABILA ADA GAMBAR IMPOSE YANG DIEDARKAN YANG MELIBATKAN LGE YANG SEDANG MENYENBELIH LEMBU  KORBAN. NAMUN ADA PIHAK YANG MENGATAKAN BAHAWA GAMBAR ITU SEBENARNYA DI IMPOSE OLEH PIHAK PR JUGA UNTUK DI SPIN BAGI MELENYAPKAN ISU WANITA DAP MASUK MASJID.

DULU MASA TIAN CHUA BUAT SUPER IMPOSE GAMBAR NAJIB DGN ALTANTUYA , ANUAR TERSENYUM.....

LIHAT APA YANG DILAPORKAN MENGENAI ISU INI.GEORGETOWN, 4 Sept: Pihak polis digesa supaya segera mengambil tindakan terhadap mereka yang terlibat memfitnah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng melalui penyebaran gambar teknik pertindihan (super impose) menyembelih lembu korban.


Ketua Pemuda Dapsy Pulau Pinang, Ng Wei Aik berkata, polis sepatutnya menjalankan siasatan secara menyeluruh dan segera mengambil tindakan terhadap mereka yang sengaja cuba bermain dengan isu sensitif.

Beliau yang juga merupakan Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri berkata, dakwaan tersebut adalah tidak berasas sama sekali.

"Tindakan penyebaran gambar 'super impose' ini adalah melampau. Ia adalah isu yang sangat sensitif dan merbahaya kerana ia boleh memecahbelahkan masyarakat.

"Ketua Menteri tahu membezakan apa yang boleh dilakukan dan apa yang tidak patut dilakukan. Ini termasuklah dalam isu yang membabitkan hal agama," katanya.
Manakala Timbalan Ketua Menteri 1, Datuk Dr Mansor Othman mengulas isu itu berkata apa yang telah dilakukan adalah suatu tindakan jahat dan keji.

Kata beliau, kumpulan yang kecewa itu akan membuat apa saja sama ada melalui media ataupun internet bagi mengelirukan masyarakat.

"Sejajar dengan ini, maka kerajaan negeri amat berharap rakyat tidak akan terpedaya dengan tindakan terdesak yang telah dilakukan oleh mereka yang semakin kecewa.
"Sehubungan dengan itu risalah penjelasan mengenai isu ini dan beberapa isu seperti dakwaan doa dalam khutbah Jumaat turut diperjelaskan melalui pengedaran 150,000 risalah untuk seluruh rakyat negeri ini," ujarnya.

No comments:

Post a Comment