Friday, November 5, 2010

Lim Kit Siang ingin pertahan hak orang Melayu..Biar betoi!!!

Siapa la dari kalangan orang Melayu yang dungu dan buta hati sanggup percaya segala janji-janji manis yang keluar dari mulut si Yahudi berbangsa cina ni, bahawa jika Pakatan menang pada pilihan raya umum akan datang, segala hak istimewa orang Melayu akan terjaga dan terjamin di bawah kerajaan yang baru.

Melenting juga si tua keparat ni apabila parti keluarganya di label sebagai Anti Islam. Tapi itu lah hakikatnya sejak azali lagi. Dari awal penubuhan parti tersebut hanya betujuan untuk menghapuskan hak istimewa orang melayu serta menolak Malaysia sebagai sebuah negara Islam. Lihat saja lah parti sepupunya di Singapura dan apa dah jadi dengan orang Melayu di sana, dipinggir serta dinafikan hak mereka.Sudah tentu orang melayu di Malaysia tidak mahu menerima nasib sebegitu rupa bukan?

Ekoran dari ceramah yang diadakan oleh Umno Bahgian Besut tempoh hari, membuatkan si tua keparat ini panas bontot tak senang duduk, takut-takut orang melayu di sana mula sedar bahawa Dap itu sememangnya anti Islam.

Bapak segala bapak rasis ini telah mencabar menteri amaran dalam negeri (Krismudin)  selaku Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu untuk memberi amaran paling keras kepada Umno bahagian tersebut kerana perbuatan melabel Dap Anti Islam boleh mendatangkan perasaan perkauman serta sangat merbahaya.


Kini si tua keparat dan partinya telah mula bimbang apabila melihat kebangkitan orang melayu islam, yang dilancarkan melalui roadshow atau ceramah-ceramah penerangan oleh Umno.

Untuk menyakinkan semula orang melayu supaya menyokong pakatan rakyat terutama sekali dalam memberikan sokongan kepada Dap. Pelbagai janji manis ditaburkan terutama sekali dalam soal hak-hak keistimewaan orang melayu. Si tua ini juga tahu orang melayu terutama di kawasan luar bandar paling suka dan mudah termakan dengan janji-janji manis disebabkan oleh kurangan yang dihadapi kalau nak dibandingkan dengan mereka yang tinggal di bandar.

Diharapkan orang melayu akan cepat sedar dari lamunan mimpi indah, bahawa kuasa dan keistimewaan yang dimiliki hari ini tidak akan berkekalan sampai bila-bila. Sekiranya kita lalai dan tidak mahu menjaganya sebaik mungkin pasti ianya akan hilang dan mudah dirampas dari gemgaman tangan sendiri oleh keparat-keparat yang begitu cemburukan orang melayu.
Di saat kehilangan itu nanti, jika keluar air mata darah sekalipun ia sudah tidak berguna lagi. Ayuh! bangsa ku bangkit menentang si keparat ini...

Kalau orang melayu yang dah gatal sangat nak rasa macam mana bila hilang kuasa dan hak-hak keistimewaanya, sokonglah si tua keparat ini.

No comments:

Post a Comment